FAQ

Welkom op de FAQ pagina. Hier vind u de meestgestelde vragen van klanten en bezoekers. Heeft u andere vragen die niet op deze pagina voorkomen? U kunt ons dan gemakkelijk een mailtjes sturen of bellen. Uw vraag wordt zeker op de pagina geplaatst.

Waarom zijn verzendtarieven zo veranderlijk?
De marktvraag.
Traditioneel van december tot april wordt dit het ‘trage seizoen’ genoemd. Omdat de retailmarkt na Kerstmis vertraagt. Van half januari tot begin februari is er echter een opleving van de lading die de deadline van het Chinese Nieuwjaar verslaat. Dit zorgt er meestal voor dat de tarieven hoog blijven, omdat er onvoldoende ruimte is voor het opslaan van vracht. Van mei tot november is het “hoogseizoen” waar er een grote vraag is naar vrachtbewegingen, dus de vervoerders verhogen de tarieven tijdens deze periode.

Bunker Brandstofkosten.
Dit is een variabele opslag die de vervoerder kan veranderen wanneer de olieprijzen stijgen of dalen.

Terminal Kosten.
De vervoerders kunnen nieuwe toeslagen toevoegen die in het verleden zijn gebeurd en uiteindelijk worden opgenomen in de geciteerde “all-in” -prijs.
Kan transport logistiek daadwerkelijk helpen de kosten te verlagen en transportprocessen te optimaliseren?
Ja, omdat transportkosten geen vaste kosten zijn, is het coördineren van een platform voor transport logistiek, waarbij planners en managers de zichtbaarheid en transparantie in de constant veranderende variabelen hebben verbeterd, van cruciaal belang voor het verlagen van de totale transportkosten en het optimaliseren van de output van resources om het beste rendement te garanderen, zowel in efficiëntie als omzet .

Leidt transport logistiek tot betere klantrelaties?
Zonder twijfel. De waarde van een oplossing voor transport logistiek bij het verbeteren van klanttevredenheid en service kan niet worden onderschat. Hoewel de waardepropositie intern voor productiebedrijven nu vrij duidelijk moet zijn, moet de waarde bij de klant ook goed zichtbaar zijn. Het vermogen van een bedrijf om het juiste product op het juiste moment op de juiste plaats te leveren, is van groot belang om een ​​positief platform voor klantenrelaties te creëren en de klantenbasis en voetafdruk van een bedrijf te vergroten.

Waarom hebben we een nationale vracht- en toeleveringsketen strategie nodig?
Een nationale vracht- en supply chain-strategie is nodig om de Nederlandse vracht infrastructuur te positioneren voor een aanzienlijke groei in de vracht taak. Een nationale aanpak is essentieel om te zorgen dat vracht systemen en infrastructuur over de grenzen van de staat en het grondgebied heen werken, zodat goederen overal ter wereld, efficiënt kunnen worden afgeleverd.

Zorgt de infrastructuur voor internationale logistieke problemen?
In het tijdperk van mega-allianties valt een groot probleem op: de infrastructuur. Nu duizenden schepen al de belangrijkste handelsroutes over de hele wereld bedienen, is het probleem van het gebrek aan infrastructuur de laatste tijd duidelijker geworden. De meeste terminals proberen nog steeds hun installatie af te maken om enorme grote schepen te ontvangen en te onderhouden. Dit veroorzaakt congestieproblemen bij sommige terminals.

Hoe kan automatisering logistieke problemen oplossen?
Het potentieel van digitalisering kan goed worden toegepast in de logistiek: een van deze varianten is automatisering die de efficiëntie van de werkstroom aanzienlijk kan verhogen – veel activiteiten kunnen worden uitgevoerd met minder interventie en eenvoudige traceerbaarheid van taken.

Wat is het nummer 1 probleem, waarmee logistieke bedrijven te kampen hebben?
Brandstofkosten. Een van de hoogste kosten die bijdragen aan de kostprijs van logistieke bedrijven zijn brandstofprijzen. De stijgende dieselprijzen zijn stijgende toeslagen die worden toegevoegd aan vrachttarieven van vrachtwagenchauffeurs.

Hoe verandert eCommerce de logistiek?
De opkomst van online winkelen heeft in wezen de ‘traditionele’ logistieke modellen op zijn kop gezet. Ten eerste vereist eCommerce drie keer de hoeveelheid logistieke ruimte dan baksteen en mortel. Als gevolg van de eCommerce-revolutie is de machtsverhouding tussen consumenten en bedrijven verschoven. Consumenten zijn meer dan ooit gemachtigd om te kiezen welke items ze willen, hoe snel ze die willen ontvangen en tegen welke prijs zij die willen kopen. Als gevolg hiervan zijn bedrijven ertoe aangezet om hun activiteiten te stroomlijnen en samen te werken met logistieke diensten van derden om efficiënter te kunnen leveren.