Bent u van plan om de comfortzone van fietsen te verlaten langs de bekende wegen en paden rond uw huis en te kiezen voor uw eerste lange afstand fietsvakantie? Een fietstocht maken door veel steden is een geweldig avontuur. U ziet niet alleen plekken, maar leert ook nieuwe vrienden kennen. Dat is natuurlijk fijn! Natuurlijk is een goede voorbereiding essentieel voor het plezier en het succes van de fietsvakantie. Er zullen altijd onverwachte omstandigheden zijn tijdens een rit over lange afstanden die uw tour mogelijk vroegtijdig zou kunnen beëindigen, maar een goede voorbereiding met deze 10 stappen zal uw kans op een leuk en succesvol avontuur vergroten.

1. Motivatie
Geloof in uzelf is het belangrijkste ding dat u in staat stelt om op de fiets te toeren.

2. Reis licht
Leg de kleding die u van plan bent mee te nemen en halveer ze! Tijdens een fietstocht is het belangrijk dat u een zo licht mogelijke lading draagt. U zou elke fietspak elke nacht moeten wassen en een outfit hebben voor avondkleding. Neem ook niet te veel schoenen mee. Koop kleine flesjes toiletartikelen en onthoud dat u deze op de meeste plaatsen kunt kopen tijdens de reis.

3. Weest u voorbereid
U weet nooit wanneer u een lekke band krijgt of een mechanisch probleem hebt, dus het is belangrijk dat u gereedschappen en benodigdheden voor fietsreparatie inpakt. De basis bestaat uit een paar nieuwe binnenbanden, bandenlichters, een ketting verbindings connector (of iets dergelijks) voor het geval de ketting klikt en een fiets tool, evenals een fietspomp.

4. Train voordat u op reis gaat.
Dit houdt in dat u uw conditie verhoogt en nog belangrijker het oefenen onder alle omstandigheden: op onverharde wegen, zand en rotsagtige grind. Probeer langs de witte lijn aan de kant van de weg te rijden en houd zo lang mogelijk uw evenwicht. Rij in de regen, wind, felle zon en schemering.

5. Gebruik alle versnellingen
Gebruik de lichtere versnellingen als u een heuvel op gaat. Er is geen reden om een ​​held te zijn en eerst de top te bereiken. Uw benen sneller in een lichtere versnelling laten draaien is beter voor uw knieën en spieren dan langzaam in een hardere versnelling trappen.

6. Verblijf
Wees realistisch bij het kiezen van uw accommodatie. Als u echt van kamperen houdt, pak dan een tent en neem deze mee. Maar als u gewoonlijk aan het eind van een dag fietsen liever een bed en wat luxe wilt, boek dan een hotel. Een douche en een comfortabel matras kunnen een fietstocht zo veel aangenamer maken. Er kan een fietsvakantie worden georganiseerd om uw reis nog leuker te maken!

7. Let op de borden
Borden kunnen tijdens het rijden gemakkelijk worden gemist. Voeg een GPS-gadget aan uw fiets toe of download een GPS-app op een smartphone.

8. Plan vooruit
Hoewel eten en drinken vaak te vinden zijn in cafés en restaurants langs de weg, weet u dat ze niet altijd open zijn. Zorg ervoor dat u veel water en wat snacks bij u heeft.

9. Ken uw grenzen
Fietsen met fietstassen is langzamer en vermoeiender. Onthoud ook dat u op vakantie bent en daarom is het beter om te genieten van kortere afstanden per dag dan uzelf te dwingen tot het uiterste te gaan.

10. Kies verstandig
Het is de moeite waard om na te denken over uw vaardigheden, zoals navigatievermogen en mechanische vaardigheden op de fiets. Kies uw route verstandig en let op uw veiligheid.