Een mooi strand ergens op een verafgelegen bestemming of juist relatief dicht bij huis, het blijft altijd een prachtig zicht. Natuurlijk zijn er wereldwijd stranden te vinden die uitblinken in hun pracht en waar men het liefst zelf een kijkje zal willen nemen. De mooiste stranden ter wereld worden daarom ook druk bezocht en zorgt men ervoor dat deze plekken omgetoverd zijn tot ware toeristische trekpleisters die het bezoeken dus zeker wel waard zijn:
1) Koh Lipe: dit Thais eilandje is nog relatief onbekend, maar treedt daar langzaam maar zeker in op. De stranden zijn omringd door een prachtig landschap en kristalblauw water. Dat maakt de wateren rond het eiland ideaal om er niet alleen in te zwemmen, maar ook eens lekker te snorkelen. Daarna kan je gerust een lange wandeling maken op het melkwitte strand of gewoon liggen te zonnen.
2) Praslin: wie ooit over de Seychellen gehoord heeft weet dat het om een verzameling van een groot aantal eilandjes gaat in de Indische Oceaan en dat er geen gebrek is aan prachtige stranden. Toch kan Praslin zich erop beroepen dat het uniek is vanwege de grote rotsblokken die het strand steeds onderbreken en een spectaculair overzicht geven.
3) Playa Paraiso: Mexico heeft natuurlijk ook tal van prachtige stranden en neemt Playa Paraiso daar wel een prominente rol in. Met haar blauw water en witte stranden is er ook nog de mogelijkheid om er te duiken naar de koraalriffen. Ook heb je er gegarandeerd het zonnetje schijnen en is de temperatuur van het water daarom altijd op een prettig niveau.
4) Navagio Beach: soms ligt het paradijs niet zo ver van huis en zijn er al prachtige stranden in Griekenland te vinden. Navagio Beach is daar één van en ligt het verscholen tussen twee heuvels en maakt de combinatie van het blauw water, het wit strand en het wrak van een gestrand schip dit strand tot attractie die je zeker niet mag overslaan.
5) Hyams Beach: als de naam van Australië wordt genoemd denkt men vaak gelijk aan de ruige wildernis met tal van exotische planten en dieren, maar zijn er ook tal van prachtige stranden te vinden. Wat Hyams Beach zo bijzonder maakt is het spierwitte zand en de prachtige achtergrond die ideaal zijn om helemaal tot rust te komen.
6) Dreamland Beach: natuurlijk mag Bali niet op het lijstje ontbreken en ligt dit strand verscholen tussen tal van rotsformaties. Dit heeft de populariteit niet mogen stuiten en maken vooral surfers er gebruik van.
7) Bathsheba Beach: de vele eilanden in het Caraïbisch gebied mogen zich ook beroepen op de vele prachtige stranden en mag Bathsheba Beach zich daar ook bij scharen. Het iets wat woelig water leent zich goed voor de surfsport.
8) Waipio Valley Beach: op zoek naar een strand die niet eenvoudig bereikbaar is? om bij Waipio Valley Beach in Hawaii aan te komen zal je een flink eind door een overigens prachtig landschap moeten lopen.
9) McWay Falls: ook aan de andere kant van de oceaan in Amerika zijn er stranden te vinden die een pracht zijn om aan te mogen schouwen. Wat McWay Falls zo uniek maakt is de waterval die uit de omliggende heuvels naar beneden stroomt en zijn weg vindt naar het warme water van de Pacific.
10) Bamburgh: nog dichter bij huis ligt Bamburgh in England en wordt het uitzicht hier voor een groot deel bepaald door de vele prachtige kastelen en vertoond het strand veel overeenkomsten met die welke op de Waddeneilanden te vinden zijn.
De top 10 mooiste stranden bevinden zich wel verspreid over de hele wereld en zorgt een bezoekje er daarom ook voor dat je gelijk kennis maakt met de plaatselijke cultuur. Tijd dus om jouw koffers in te pakken zoals een tekstschrijver Den Bosch en te genieten van deze prachtige bestemmingen.