Je hebt al ruim één jaar geleden plannen gemaakt om jouw inboedel te verhuizen in jouw nieuw gekochte woning, maar je twijfelt. Ga je een verhuisbedrijf inschakelen of doe je het toch zelf? Bij het verhuizen gaan er zeker kosten mee gepaard. Apeldoorn verhuizers is voor jou een oplossing. Zij zijn een verhuisbedrijf met een keurmerk, met andere woorden ze zijn gecertificeerd en voldoen aan de eisen van de consumentenbond. Ze komen hun afspraken na, zijn professioneel en zorgvuldig met je spullen en de risico’s zijn minder. Net als het afsluiten van een verzekering. Ze zijn gevestigd in de provincie Gelderland en reiken jou graag een hand toe. Maar voor jij ze benadert, neem eerst deze punten door voor je een besluit neemt het zelf te doen.

Voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf:

 1. Indien jij geen vrachtvervoer of niemand kent die er eentje heeft om je inboedel te verhuizen, heb je in principe geen keuze om het zelf te doen, dus het inhuren van een verhuisbedrijf komt je beter uit. Vraag eerst naar een offerte, wat meestal vrijblijvend is en vergelijk.
 2. Tegenwoordig worden, los van het netjes in- en uitpakken en het gedeeltelijk of geheel ontruimen van het ouderlijk huis, ook klusjes gedaan waarbij je niet speciaal een loodgieter of elektricien apart hoeft in te huren. Een aanbod van twee vliegen in één klap.
 3. Sommige verlagen de prijs door maar één persoon te belasten met het verhuizen van je kostbare spullen, waarbij hooguit de chauffeur even meehelpt.
 4. Senioren burgers die het fysiek niet aan kunnen om het zelf te doen, kunnen gebruik maken van een verhuisbedrijf.

Nadelen van het inhuren van een verhuisbedrijf:

 1. De kosten om te verhuizen gaan zeker hoger liggen dan als je dat zelf zou doen.

Er schuilen enkele factoren achter zo een prijskaartje. Deze factoren zijn:

 • Het aantal verhuizers, want met zo een groot vrachtwagen deel jij misschien jouw inboedels met die van anderen die ver buiten jouw omgeving wonen.
 • Het type transport dat wordt ingezet door het verhuisbedrijf. Je weet dat als je veel spullen moet verhuizen, de kosten automatisch hoger liggen, want dan moeten ze een grotere vrachtwagen inzetten.
 • De afstand tussen het pand van het verhuisbedrijf en het ouderlijke – en toekomstige woning.
 • Hulpmiddelen om jouw zware inboedel in de vrachtwagen te krijgen, zoals een vrachtlift.

 

 1. Geen controle over het verhuizen van inboedel

Voor sommige mensen weegt het niet op om vreemde mensen in hun huis te hebben of om hun spullen onbeheerd achter te laten. Vooral als een fragiele inboedel stuk gaat. Vermijd daarom malafide verhuisbedrijven, want goedkoop is duurkoop.

 

 1. In het weekend meestal duurder dan door de week.

 

Conclusie

De voor- en nadelen wegen even zwaar, maar waarom moeilijk als Apeldoorn verhuizers het makkelijk kan.